Hofte & Ben

Hoftesmerter - led, muskler og slid

Hoftesmerter opstår af forskellige årsager. Smerterne kan opleves i forbindelse med sport, eller i forbindelse med hverdagsaktiviteter, hvor hoften er i yderstillinger.

Når man bliver ældre, mister ens knogler, muskler og led noget af deres elasticitet, hvilket gør at man bliver mere udsat for overbelastning, som for eksempel ved første tur i haven om foråret.

Hoftesmerter kan sidde flere forskellige steder. Nogle oplever smerten på forsiden, andre oplever den på ydersiden, bag på eller inde i hoften. Hoftesmerter kan ofte trække ned i låret og til tider til hele benet.

Afhængig af problemet og dets omfang, kan kiropraktoren hjælpe dig med at skabe øget bevægelse og få normal funktion tilbage i området.

Som udgangspunkt er det godt at holde sig i gang, når man oplever hoftesmerter.

Slimsæk smerter

Smerter på ydersiden af hoften, som forværring når man sidder med krydsede ben eller ligger på siden om natten, kan ofte skyldes irritation af slimsækken. Behandlingen af slimsækken vil for eksempel kunne indebære chokbølgebehandling, men led og muskulatur vil også blive undersøgt grundig, da de ofte også er medvirkende til denne problematik.

Udstråling fra lænd til ben

Smerter som trækker fra lænden og ned i benet kan skyldes flere problematikker. Det kan skyldes dårlig bevægelse af led og spændinger i muskulaturen, men kiropraktoren vil også undersøge om der er mistanke om en prolaps i lænden.

Knæsmerter

Smerter i knæet opleves af mange mennesker. Ofte er den forbigående og skyldes en forstrækning eller overbelastning. Men andre gange er det et langvarigt problem. Udfordringen med knæsmerter er, at smerten ikke altid sidder i selve knæet, men kan sidde i de tilstødende led og muskler. Oplevelsen af smerten kan være meget forskellig, fra konstante smerter til at den fremprovokeres ved en bestemt aktivitet.

Springerknæ giver smerter på forsiden af knæet, og løberknæ giver smerter på ydersiden af knæet.

Kiropraktoren foretager en grundig undersøgelse og får lagt en plan for dit problem, som giver dig den bedste lindring. En undersøgelse indebærer test for ledbånd, menisk, led og muskler, så der kan gives en præcis diagnose.

Fodsmerter - hæl, ankel og fodsvang

Mange mennesker oplever smerter i fod, ankel eller underben i løbet af deres liv. Smerterne er ofte ufarlige. Smerten kan være en akut skade for eksempel ved en forvridning eller slidforandringer efter en ældre skade.

Vores fysioterapeut, Anne Bønlykke, har store erfaring inden for løb og cykling samt genoptræning af disse skader.

Nakke
Nakke
Arm & Skulder
Skulder & Arm
Lænd & Bækken
Lænd & Bækken
Hofte & Ben
Hofte & Ben
Brystryg
Brystryg
Baby/barn der modtager behandling af Kiropraktor
Baby & Børn
Patient får taget røntgen
Røntgen & MR
Patient der modtager chokbølgebehandling
Chokbølge