Lænd & Bækken

Lændesmerter

Lændesmerter er smerter i den nedre del af ryggen, strækkende fra nederste ribben til overkanten af balderne. Bækkenet fortsætter til overgangen mellem balle og lår.

Der kan være mange årsager til lændesmerter. Langt de fleste er det, man kalder uspecifikke lændesmerter. Smerterne kan opstå akut såsom et hold i ryggen, men de kan også blive kroniske, hvis de har stået på i mere end tre måneder.

Man kender ikke årsagen til uspecifikke lændesmerter eller hold i ryggen, men den mest sandsynlige forklaring er, at leddene i rygsøjlen ikke bevæger sig, kombineret med muskelspændinger i området.

Mange oplever, at lændesmerterne kommer i forbindelse med en pludselig bevægelse, et løft, overbelastninger eller en dårlig seng. I nogle tilfælde kan lændesmerterne også skyldes strukturelle forandringer i lænden, som for eksempel slidgigt.

Kiropraktoren kan gøre brug af manuelle teknikker, såsom bløddelsbehandling, stræk, manipulation, mobilisering og øvelser med henblik på at lindre dine symptomer og give dig en normal hverdag tilbage.

Iskiassmerter

Iskiassmerter refererer til smerte, der bevæger sig fra lænden gennem baller og ned i det ene eller begge ben og skyldes påvirkning af nerven til benet. Der kan være mange årsager til Iskiassmerter som for eksempel muskelspænding i lænd eller balde, eller betændelse ved nerven, en diskusprolaps eller en forsnævring af rygmarvskanalen.

Prolaps

En diskusprolaps er en udposning på en bruskskive mellem to lændehvirvler, som kan irritere nerverne, der går ud i benet. Kiropraktorer er specialister i ikke-operativ behandling af diskusprolaps i lænden. Derfor giver det offentlige et højt tilskud til et pakkeforløb, som består af en grundig førstegangsundersøgelse og tre faste statuskonsultationer. Derudover er der særligt tilskud til øvrige behandlinger i forløbet.

Kiropraktoren hjælper dig med smerterne, vejleder dig, holder øje med symptomer og faresignaler og er i kontakt med din læge under forløbet. Hvis det bliver nødvendigt, vil kiropraktoren henvise dig videre.

Stenose

Stenose er bensmerter, som opstår ved selv meget korte gåture. Med alderen ældes også ryggen, og det kan for nogle personer give for lidt plads i rygmarvskanalen. Dette påvirker nerverne, der går ned til benene og kaldes rygmarvsforsnævring eller spinalstenose.

Kiropraktorerne har stor viden om behandling og særlige tiltag for spinalstenose. De kan vejlede dig og er opmærksomme på faresignaler og symptomer. Derfor giver det offentlige et højt tilskud til et pakkeforløb, som består af en grundig førstegangsundersøgelse og to faste statuskonsultationer. Derudover er der et særligt tilskud til øvrige behandlinger i forløbet i op til et halvt år.

Lyskesmerter med udstråling til underliv

Lysken er området mellem din hofte, lår og mave, hvor nogle oplever, at smerterne kan stråle ned til underlivet. Der kan være flere årsager til lyskesmerter: smerterne kan være opstået akut i forbindelse med en skade eller forstrækning, men kan også komme snigende over længere tid grundet overbelastning. Sommetider kan smerterne være opstået grundet en problematik omkring lænden, hofteleddene eller bækkenleddene. Kiropraktoren vil gennem en grundig samtale og undersøgelse finde frem til årsagen bag dine smerter og tilrettelægge et relevant behandlingsforløb og give vejledning. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt med røntgenundersøgelse for at finde frem til årsagen bag dine smerter. Røntgenundersøgelsen kan foretages på klinikken.

Halebenssmerter

Smerter i halebenet kan mærkes ved tryk direkte på halebenet, tryk på overgangen mellem haleben og korsben og tryk på bækkenleddene. Muskler og ledbånd omkring halebenet kan også være meget ømme, når man trykker på dem. Oftest forværres smerterne efter at siddet i længere tid, eller når man rejser sig fra siddende stilling. Der kan også være smerter ved at bukke sig forover eller når man går. Halebenssmerterne opstår oftest i forbindelse med et fald direkte på halebenet, hvilket kan medføre brud på halebenet. Smerterne kan opstå efter graviditet og fødsel eller pludseligt uden nogen kendt udløsende årsag.

Andre gange kan ledproblemer i lænden eller bækkenet give udstrålende smerter til haleben og baller. Kiropraktoren vil finde frem til årsagen bag halebenssmerterne og tilrettelægge den relevante behandling og vejledning til dig.

Nakke
Nakke
Arm & Skulder
Skulder & Arm
Lænd & Bækken
Lænd & Bækken
Hofte & Ben
Hofte & Ben
Brystryg
Brystryg
Baby/barn der modtager behandling af Kiropraktor
Baby & Børn
Patient får taget røntgen
Røntgen & MR
Patient der modtager chokbølgebehandling
Chokbølge