Skulder & Arm

Skuldersmerter

Skulderen er det mest bevægelige led på kroppen. Det er et komplekst led, som består af flere led, muskler, sener, ledbånd og slimsække og kræver et godt samarbejde. Alle disse strukturer kan enkeltvis give skuldersmerter, men ofte sker det i samspil, da de kompenserer for hinandens manglende effekt og bevægelse. Skuldersmerter kan opstå akut i forbindelse med en skade, men smerterne kan også opstå over en længere periode.

Akutte skuldersmerter kan for eksempel opstå i forbindelse med et fald, et ryk i armen eller ved overbelastning. Ved akut skade kan man risikere at skade en sene i armen eller skulderen.

Hvis skuldersmerterne er kommet snigende over tid, kan det skyldes en overbelastning. Overbelastning i skulderen kan blandt andet stamme fra muskler, led eller ledbånd, som ikke fungerer optimalt og dermed giver en uhensigtsmæssig belastning. Her har din holdning også stor betydning, da det også kan være årsag til smerter i skulderen.

Frossen skulder

Frossen skulder er en betændelsestilstand i skulderens ledkapsel, som giver tiltagende indskrænket bevægelse af skulderen. Dette medfører ofte stivhed i nakke, brystryg, skulder og arm, når hverdagens bevægelser ikke længere kan udføres af skulderen.

Frossen skulder kan opstå efter et fald eller knoglebrud, men ofte ved man ikke, hvorfor det kommer, og det kan tage år, inden skulderen langsomt “tør op”, og bevægelsen kommer igen.

Din kiropraktor kan hjælpe dig med at optimere alle andre led omkring din skulder. Der vil opstå mange spændinger og smerter, som vil kunne mindskes og forhindres, når bevægelsen omkring skulderen fungerer optimalt. Desuden vil du kunne få vejledning og gode råd hos os.

Albuesmerter (tennis og golfalbue)

Albuesmerter kan opstå efter et slag eller fald, men kan også opstå gradvist ved for eksempel en overbelastning. Overbelastningsskaden kaldes en tennisalbue, hvis smerterne sidder på ydersiden af albuen eller en golfalbue, hvis smerten sidder på indersiden. Andre smerter sidder bag på albuen eller føles som smerter inden i albuen.

Ofte opleves ømhed omkring albuen og en sovende fornemmelse ved håndled eller overarm og en fornemmelse af svaghed ved brug af armen og smerter, når man bruger hånden.

En kiropraktor vil lave en grundig undersøgelse og vejlede dig i det videre forløb. Det kan være at løsne led, chokbølgebehandling, øvelser for styrke og stræk og vejledning til din hverdag.

Smerter til armen fra nakke og ryg

Nogle smerter eller sovende fornemmelser i armen opstår fra problematikker i nakken eller brystryg, det kan for eksempel skyldes nerverne fra rygmarven, der udgår ved nakken og strækker sig ud til armen. Har man en problematik i nakken, som påvirker nerven, kan smerten opleves som smerter i armen. Dette kan skyldes dårlig bevægelse i leddene i nakken, muskelspændinger eller måske en prolaps i nakken.

På samme måde kan en problematik i brystryggen eller muskelspændinger omkring skulderen opleves som smerter i armen.

Hos os vil du modtage en grundig undersøgelse af nakke, brystryg, skulder og armen, så vi stiller den korrekte diagnose og hjælper dig til at forstå dine smerter. Vi giver dig den optimale behandling og vejleder dig til at undgå tilbagefald.

Håndledssmerter

Smerter i hånd eller håndleddet kan opstå efter et uheld eller en overbelastning af led, muskler eller en nerveafklemning.

Snurrer det i hånd eller fingre, måske særligt om natten, kan der være en nerveafklemning.

Kiropraktoren vil lave en grundig udredning, stille en diagnose og lægge en plan for dit problem for at opnå den bedste lindring. 

Nakke
Nakke
Arm & Skulder
Skulder & Arm
Lænd & Bækken
Lænd & Bækken
Hofte & Ben
Hofte & Ben
Brystryg
Brystryg
Baby/barn der modtager behandling af Kiropraktor
Baby & Børn
Patient får taget røntgen
Røntgen & MR
Patient der modtager chokbølgebehandling
Chokbølge