Nakke

Nakkesmerter

Nakkesmerter defineres som smerter eller ubehag i området fra øverste del af skulderpartiet til undersiden af kraniekanten.

Nakkesmerter kan være akutte, såsom et hold i nakken eller pludselige muskelspændinger. Årsagen kan være mange ting, f.eks. længerevarende overbelastning, en hurtig bevægelse, gentagne ensidige bevægelser eller en dårlig seng.

Nakkesmerterne kan også være langvarige/kroniske. Det kan være startet som et hold i nakken, som ikke er gået i sig selv eller ikke er blevet behandlet. I nogle tilfælde kan nakkesmerterne også skyldes strukturelle forandringer i nakken, som for eksempel slidgigt.

Kiropraktoren kan gøre brug af manuelle teknikker som bløddelsbehandling, stræk, manipulation (ledbehandling), mobilisering og øvelser med henblik på at lindre dine symptomer og give dig en normal hverdag tilbage.

Hovedpine

Hovedpine kan blandt andet stamme fra irritationer eller låsninger af leddene i nakken, som kan medføre muskelspændinger og forårsage hovedpine. Der findes forskellige typer af hovedpine.

I samarbejde med de danske regioner har Dansk Kiropraktorforening lavet et udredningsforløb for spændingshovedpine. Dette pakkeforløb består af en grundig forundersøgelse og behandling af hovedpinen. Disse anbefalinger fra pakkeforløbet følger vi på klinikken.

Kiropraktoren hjælper dig med smerterne og giver dig vejledning undervejs. Derudover vil kiropraktoren løbende orientere din egen læge eller henvise dig til videre udredning, hvis der er behov for dette.

Svimmelhed

Der kan være mange årsager til svimmelhed. Derfor er det vigtigt at finde den udløsende årsag, så alvorlig sygdom kan udelukkes. Svimmelhed kan forekomme af låsninger og muskelspændinger i nakken. Oftest vil svimmelheden føles gyngende eller roterende, som om man er ude at sejle eller køre i karrusel. Typisk vil man samtidig opleve symptomer som stivhed og smerter i nakken, hovedpine og kvalme.

Kiropraktoren undersøger dig grundigt, og når årsagen til svimmelheden er fundet, tilrettelægger vi et passende behandlingsforløb.

Prolaps

Diskusprolaps er blevet en samlet betegnelse for skader på bruskskiver i rygraden. Prolaps har flere underkategorier, men som giver omtrent samme symptomer: primært udstrålende smerter til arme/fingre eller ben/tæer afhængigt af, om skaden sidder i det øvre eller nedre segment af ryggen, men en prolaps kan også give lokale rygsmerter.

Kiropraktorer er specialister i såkaldt konservativ, ikke-operativ, behandling af diskusprolaps i nakken. Derfor giver det offentlige et højt tilskud til et pakkeforløb, som består af en grundig førstegangsundersøgelse og tre faste status-konsultationer. Derudover er der særligt tilskud til øvrige behandlinger i forløbet. Kiropraktoren hjælper dig med smerterne, vejleder dig, holder øje med symptomer og faresignaler og er i kontakt med din læge under forløbet. Hvis det bliver nødvendigt, vil kiropraktoren henvise dig videre.

Piskesmæld

En piskesmældsskade kendetegnes ved, at hovedet kastes voldsomt tilbage, hvorefter det kastes fremad. Piskesmæld kan for eksempel opstå, hvis man bliver påkørt bagfra i bil. Her udsættes kroppens væv for en meget stor kraft, som den ikke kan tåle, hvilket kan resultere i små fibersprængninger i muskulaturen eller skader på ledbånd, bruskskiver, nerver, knogler og led.

Ved piskesmæld kan der være risiko for langvarige smerter, men de fleste oplever heldigvis forbigående gener. Kiropraktoren vil gennem sin behandling og vejledning sikre, at nakken er i den bedst mulige tilstand for at mindske risikoen for kroniske problemer.

Hjernerystelse

Hjernerystelse er en skade, som opstår, når hjernen udsættes for en påvirkning, der gør, at hjernen slår mod kraniet. For eksempel ved et fald, trafikuheld eller slag mod hovedet.

Symptomerne på hjernerystelse er:

  • Hovedpine
  • Nakkesmerter
  • Kvalme og opkastning
  • Svimmelhed
  • Søvnforstyrrelser
  • Nedsat hukommelse og koncentration
  • Søvnforstyrrelser
  • Lys- og lydfølsomhed
  • Træthed og forvirring

 

Hos de fleste forsvinder symptomerne i løbet af et par dage til få uger. Nogle oplever dog at have gener i flere måneder efter at have fået en hjernerystelse. Hvis du oplever varige gener såsom nakkesmerter, hovedpine og svimmelhed efter en hjernerystelse, vil det være godt at blive undersøgt af en kiropraktor.

Nakke
Nakke
Arm & Skulder
Skulder & Arm
Lænd & Bækken
Lænd & Bækken
Hofte & Ben
Hofte & Ben
Brystryg
Brystryg
Baby/barn der modtager behandling af Kiropraktor
Baby & Børn
Patient får taget røntgen
Røntgen & MR
Patient der modtager chokbølgebehandling
Chokbølge