Chokbølge

Chokbølgebehandling

Chokbølgeterapi og chokbølgebehandling er en effektiv behandlingsmetode, som kan anvendes til mange symptomer. Komprimeret luft udsætter det overbelastede væv for chokbølger, der reaktiverer helingsprocessen, hvorefter processen starter på ny i det beskadigede væv. Chokbølgebehandling tilfører det beskadigede væv en meget stor energimængde, der betyder, at symptomerne bliver reduceret væsentligt. Gennemtrængningsevnen med fokuserede chokbølger er meget høj. Det betyder, at vi kan sende et særdeles højt energiniveau til dybe strukturer helt ned til 6 cm afhængigt af muskelvævets gennemtrængelighed.

Hos Rygcenter Aarhus Nord har vi mange års succesfuld erfaring med chokbølgebehandling af blandt andet:

 • Muskelspændinger generelt
 • Achillessenen (achilles tendinopati)
 • Hælspore (Plantar fasciitis)
 • Slidgigt i knæet (gonartrose)
 • Springerknæ og løberknæ (patella tenodinopati)
 • Hoftesmerter i lyske og på ydersiden
 • Skuldersmerter (tendinopatier)
 • Frossen skulder
 • Tennis- og golfalbue og musearm (lateral og medial epikondylitis)
 • Karpaltunnel syndrom
 • Lændesmerter
 • Halebenssmerter (coccydyni)
 • Hurtigere knogleheling, f.eks. ved brækket ribben og stressfraktur i hænder og fødder.

 

Studier viser dokumenteret effekt som øget blodcirkulation, lokalbedøvende effekt og forbedring af kroppens stofskifte med chokbølgeterapi. Chokbølger stimulerer energitilførsel til vævet via en række af kroppens helingsprocesser og aktiverer og fremmer dermed kroppens egne helingsmekanismer.

Ved at tilføre det beskadigede område den store mængde energi, opstår der øget gennemblødning i vævet, hvilket på sigt bevirker, at kroppen danner nye kar, der både øger stofskiftet og forbedrer blodets cirkulation.

Det er en særdeles positiv proces, der gentagne gange stimulerer kroppens egne processer til at hele og samtidig resulterer i, at de brusk- og kalkaflejringer, der var årsag til smerten, bliver nedbrudt. Drejer det sig om kroniske skader, kroppen ikke selv har været i stand til at hele, vil energien fra chokbølgerne føre skaden tilbage til det forstadie, hvor kroppen som udgangspunkt vil være mere behandlingsmodtagelig, hvorved man kan undgå den kroniske skade.

Hvordan

Hos Rygcenter Aarhus Nord giver vi typisk fire til seks behandlinger med chokbølgeterapi. Afhængigt af problematikken kan der planlægges et længere behandlingsforløb. Mange vil betegne selve behandlingen som smertefuld, men de fleste vil opleve de første tegn på markant forbedring efter et par behandlinger eller tre.

Efter behandlingen vil de fleste opleve delvis eller fuld smertelindring, allerede når de forlader vores klinik. Nogle timer efter behandlingen vil der opstå lidt rødme, uro og diffus ømhed omkring det behandlede område.

Chokbølgeterapi er på alle måder en sikker behandlingsmetode, der udelukkende kan medføre et fåtal af meget få lokale og forbigående bivirkninger.

Anmeldelse af chokbølgebehandling mod smerter grundede bøjede ribben

“Ankom til Rygcenter Aarhus Nord forpint af smerter grundet et par bøjede ribben. Fik chokbølgeterapi hos kiropraktor Iben Bækgaard. Efter en behandling var de voldsomme smerter halveret, og jeg gik lettet derfra. Efter yderligere to behandlinger var smerterne nærmest væk. Lægen havde ellers sagt fem til seks uger med mange smerter, men med chokbølger tog det kun halvanden uge. Jeg kan varmt anbefale chokbølger mod bøjede ribben. Hurtig og effektiv virkning mod voldsomme smerter.”

// Julie

Nakke
Nakke
Arm & Skulder
Skulder & Arm
Lænd & Bækken
Lænd & Bækken
Hofte & Ben
Hofte & Ben
Brystryg
Brystryg
Baby/barn der modtager behandling af Kiropraktor
Baby & Børn
Patient får taget røntgen
Røntgen & MR
Patient der modtager chokbølgebehandling
Chokbølge