Baby & Børn

Baby

En graviditet og fødsel kan være hårdt for både mor og baby. Nogle babyer har været fastklemt i bækkenet, er stjernekiggere, taget med sugekop, taget ved akut kejsersnit eller gennemgår en meget hurtig fødsel.

Til tider opleves nogle af følgende problematikker:

  • Kolik (gråd flere timer dagligt, ofte om aftenen)
  • Motorisk uro (for eksempel trækker babyen benene op til maven, knytter hænder eller retter sig stift ud og svajer bagover)
  • Astmalignende symptomer

 

Behandling af spædbørn består af lette tryk med fingerspidserne, der har til formål at forbedre bevægeligheden i spændte og dårligt fungerende led.

Meget gråd

Kolik kan skyldes mange forskellige ting, og hos Rygcenter Aarhus Nord har vi i mange år behandlet spædbørn med god effekt.

Spændinger i nakke/ryg

Trækker dit barn altid hovedet til den ene side, vil ikke ammes ved begge bryster, vil kun puttes ved at lægge hovedet til samme side hver gang? Så kunne det tyde på spændinger i nakke eller ryg. Man oplever ikke altid gråd ved disse spændinger i nakke og ryg, men barnet føler ubehag og foretrækker den gode side. Kiropraktoren kan hjælpe med skånsom behandling, øvelser og teknikker i hverdagen for at opnå en god bevægelse af nakke og ryg.

Vil ikke kravle/gå

Hvis dit barn ikke vil kravle eller gå, kan det skyldes spændinger i lænd eller bækken. Hos disse børn ser man ofte, at de står i “klar”-position, men ikke virker til at have modet, og derfor opgiver deres forsøg på bevægelse, før de næsten er kommet i gang. I disse tilfælde vil kiropraktoren lave en grundig undersøgelse og vurdere, om spændinger i led og muskler er årsagen til dit barns manglende kravlen eller gang.

Urolig - svært ved at finde ro

Hvis du oplever, at dit barn er svært ved at finde ro når de sidder på stol eller hos en voksen, kan der skyldes spændinger i kroppen. De oplever ikke altid spændingerne som smerter, men ønsker at ændre stilling eller holde sig i gang, så de undgår fornemmelse af spændinger i kroppen. Din kiropraktor foretager en grundig sygehistorie og gennemgår bevægeligheden i dit barns krop. Herefter foretages lette, og ofte smertefri, behandling. 

Sportsskader

Børns adfærd er mere afprøvende og udfordrende, så selv små børn kan få problemer med muskler og led. Dette kan for eksempel opstå ved leg og aktivitet. I en ung alder kan de have svært ved at udtrykke præcis, hvor problemerne er. Det kan for eksempel udtrykkes ved pludselige humørskift, men vær opmærksom på, hvis dit barn ændrer sin fysiske adfærd, hvis de halser bagefter, tager sig til et specifikt område på kroppen eller ikke vil deltage i de lege og aktiviteter, de plejer.

Hos Rygcenter Aarhus Nord laves en sygehistorie, som både du og barnet hjælpes ad med at forklare. Der laves en grundig undersøgelse med efterfølgende behandling. 

Siddestillinger

Flere studier viser, at børn oplever problemer med smerter i ryggen grundet inaktivitet, og øget forbrug af skærm tyder på flere problemer med rygsmerter.

Kiropraktoren vil lave en grundig undersøgelse af dit barn. Børns led er mindre og mere fleksible, hvilket vi tager højde for i vores undersøgelse, behandling og vejledning, og når vi instruerer i træningsøvelser. Vi sørger for, at dit barn er trygt gennem hele forløbet.

Nakke
Nakke
Arm & Skulder
Skulder & Arm
Lænd & Bækken
Lænd & Bækken
Hofte & Ben
Hofte & Ben
Brystryg
Brystryg
Baby/barn der modtager behandling af Kiropraktor
Baby & Børn
Patient får taget røntgen
Røntgen & MR
Patient der modtager chokbølgebehandling
Chokbølge